Řepovo-cuketové “bramboráky” bez smažení

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Řepovo-cuketové “bramboráky” bez smažení

V sezoně cuket je dobré mít v zásobě dostatek receptů, kde se cuketa dá uplatnit. Tento je moc dobrý, snad zachutná i vám.

Postup přípravy

  1. Cuketu oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Posolte a nechejte chvíli vypotit. Mezitím si nastrouhejte uvařenou řepu na jemném struhadle. Přidejte k ní vejce, vymačkanou cuketu, papriku, majoránku a česnek dle chuti a případně osolte. Zhruba půl na půl dosypte polentou a strouhankou (množství záleží na savosti nastrouhané zeleniny – mně vyšlo asi 30 g od každého). Vznikne těstíčko hustoty jako na bramborák.

  2. Rozpalte kontaktní gril či pánev, lehounce potřete olejem (ale nemusí ani být) a lžící tvořte hromádky, které rozetřete do 0,5–1cm vysokých placiček. Z každé strany opékejte cca 5 minut.

    Rozpalte kontaktní gril či pánev, lehounce potřete olejem (ale nemusí ani být) a lžící tvořte hromádky, které rozetřete do 0,5–1cm vysokých placiček. Z každé strany opékejte cca 5 minut.
  3. Jakmile jsou "bramboráčky" dopečené, sejměte z grilu (pánve) a teplé servírujte. Dozdobit můžete hromádkou nastrouhaného sýru (dle chuti – já použila čedar) a zeleninou, kterou doma či na zahrádce najdete. Dobrou chuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte