Řepovo-celerové placky se sýrem & tzatziki

Lehký jarní oběd či večeře, díky tzatziki vás zasytí i takovéto nízkosacharidové jídlo. Děkujeme Ruth Šormové za recept :)

Řepovo-celerové placky se sýrem & tzatziki

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
červená řepa, předvařená 150 g
celer 1 kus
mozzarella 1 kus
sýr čedar, cheddar 50 g
vajíčka 3 kusy
mandlová mouka 3 lžíce
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
petrželka, petrželová nať 1 hrst
sezamové semínko světlé 1 lžíce
slunečnicová semínka 1 lžíce
okurka 1 kus
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
česnek stroužky 3 kusy
olivový olej 1 lžička
zakysaná smetana 1 kus

Postup přípravy

  1. Nastrouhat 1 středně velkou vařenou řepu, 1/4 syrového celeru, 1 mozzarellu, 50g čedaru nebo jiného tvrdého sýra. Přidat 3 vejce, 3 lžíce mandlové mouky, sůl, pepř, zelenou petrželku, sezamové a slunečnicové semínko.

  2. Z těsta tvořit v ruce placky, dát na lehce omaštěný pečící papír a péct v troubě 20-30 minut na 180 stupňů.

  3. Tzatziki: nahrubo nastrouhat omytou neloupanou okurku, přidat sůl, pepř, česnek, trochu olivového oleje a zakysanou smetanu (nebo řecký jogurt).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů