Řepovo-celerové placky se sýrem & tzatziki
Lehký jarní oběd či večeře, díky tzatziki vás zasytí i takovéto nízkosacharidové jídlo. Děkujeme Ruth Šormové za recept :)
- 40m
- 20 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Regionální a krajové
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
červená řepa, předvařená | 150 g |
celer | 1 kus |
mozzarella | 1 kus |
sýr čedar, cheddar | 50 g |
vajíčka | 3 kusy |
mandlová mouka | 3 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
sezamové semínko světlé | 1 lžíce |
slunečnicová semínka | 1 lžíce |
okurka | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
česnek stroužky | 3 kusy |
olivový olej | 1 lžička |
zakysaná smetana | 1 kus |
Postup přípravy
-
Nastrouhat 1 středně velkou vařenou řepu, 1/4 syrového celeru, 1 mozzarellu, 50g čedaru nebo jiného tvrdého sýra. Přidat 3 vejce, 3 lžíce mandlové mouky, sůl, pepř, zelenou petrželku, sezamové a slunečnicové semínko.
-
Z těsta tvořit v ruce placky, dát na lehce omaštěný pečící papír a péct v troubě 20-30 minut na 180 stupňů.
-
Tzatziki: nahrubo nastrouhat omytou neloupanou okurku, přidat sůl, pepř, česnek, trochu olivového oleje a zakysanou smetanu (nebo řecký jogurt).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů