Lehký jarní oběd či večeře, díky tzatziki vás zasytí i takovéto nízkosacharidové jídlo.
Děkujeme Ruth Šormové za recept :)
- 40m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
3 kusy |
3 kusy |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Tzatziki | |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Nastrouhat 1 středně velkou vařenou řepu, 1/4 syrového celeru, 1 mozzarellu, 50g čedaru nebo jiného tvrdého sýra. Přidat 3 vejce, 3 lžíce mandlové mouky, sůl, pepř, zelenou petrželku, sezamové a slunečnicové semínko.
-
Z těsta tvořit v ruce placky, dát na lehce omaštěný pečící papír a péct v troubě 20-30 minut na 180 stupňů.
-
Tzatziki: nahrubo nastrouhat omytou neloupanou okurku, přidat sůl, pepř, česnek, trochu olivového oleje a zakysanou smetanu (nebo řecký jogurt).
Makronutrienty
32%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 560 kJ | 492 kJ |
Kalorická hodnota | 134 kcal | 118 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,15 g
2,2 g |
6,28 g
1,93 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,715 SVJ | 0,628 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,81 g
3,07 g |
8,62 g
2,7 g |
Bílkoviny | 5,27 g | 4,64 g |
Sůl | 0,404 g | 0,355 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů