Řepný krém s kešu smetanou

Hana Mlavcová

Polévková sezóna je v plném proudu. U nás jsou teď polévky téměř každý den. Řepnou polévku dělám v různých obměnách. Tentokrát mám pro vás recept na řepný krém s římským kmínem a kešu smetanou.

Řepný krém s kešu smetanou

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
červená řepa 2 kusy
brambory konzumní pozdní 3 kusy
celer 0,5 kusu
ořechy kešu 40 g
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
bujón zeleninový 1 kus
římský kmín mletý, cumin 1 lžička
kořenicí směs, pepře barevné celé 1 g
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Řepu, celer a brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Vše dohromady uvaříme ve vroucí vodě do které přisypeme trochu bujónu a 1/2 lžičky římského kmínu. Mezi tím si v mixéru připravíme kešu smetanu. Kešu nasypeme do mixéru, přilijeme 150-200 ml vody, pár kapek citrónové šťávy a vše rozmixujeme dohladka.

  2. Uvařenou zeleninu přelijeme i s vodou do mixéru a rozmixujeme na hladký krém. Směs přelijeme zpět do hrnce, přimícháme kešu smetanu (trochu smetany si necháme na dekoraci polévky) a dochutíme solí.

  3. Servírujeme s opečenými krutony a barevným pepřem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů