Řepný krém s kešu smetanou

Hana Mlavcová

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Řepný krém s kešu smetanou

Polévková sezóna je v plném proudu. U nás jsou teď polévky téměř každý den. Řepnou polévku dělám v různých obměnách. Tentokrát mám pro vás recept na řepný krém s římským kmínem a kešu smetanou.

Postup přípravy

  1. Řepu, celer a brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Vše dohromady uvaříme ve vroucí vodě do které přisypeme trochu bujónu a 1/2 lžičky římského kmínu. Mezi tím si v mixéru připravíme kešu smetanu. Kešu nasypeme do mixéru, přilijeme 150-200 ml vody, pár kapek citrónové šťávy a vše rozmixujeme dohladka.

  2. Uvařenou zeleninu přelijeme i s vodou do mixéru a rozmixujeme na hladký krém. Směs přelijeme zpět do hrnce, přimícháme kešu smetanu (trochu smetany si necháme na dekoraci polévky) a dochutíme solí.

  3. Servírujeme s opečenými krutony a barevným pepřem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte