- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kuličky | |
---|---|
300 g |
300 g |
190 g |
190 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
Omáčka | |
1 kus |
1 kus |
kořenicí pasta, křen strouhaný 10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Jednu uvařenou řepu nastrouháme nahrubo a přendáme do mísy. Další dvě řepy rozmixujeme spolu s uzeným tofu a drceným tymiánem. Vše přendáme do mísy a promícháme s nastrouhanou řepou, mletým lněným semínkem a moukou dle potřeby (použila jsem asi 4 lžíce mouky. Hmota by měla být pevnější, aby bylo možné tvarovat kuličky. Hmotu dosolíme dle chuti, promícháme a tvarujeme kuličky, které klademe na pečící papír. Před pečením můžeme kuličky ještě vyválet v sezamu. Dáme péct asi na 30 minut na 180 stupňů.
-
V mixéru rozmixujeme všechny ingredience na omáčku a dle chuti přidáme křen nebo trochu soli. Dobrou chuť!
Makronutrienty
56%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 354 kJ | 123 kJ |
Kalorická hodnota | 84,6 kcal | 29,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,59 g
4,36 g |
3,32 g
1,51 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,959 SVJ | 0,332 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,14 g
0,748 g |
1,43 g
0,259 g |
Bílkoviny | 3,52 g | 1,22 g |
Sůl | 0,613 g | 0,212 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů