Řepné karbanátky

Soucitně.cz

Karbanátky, které mají krásnou barvu díky červené řepě. Hodí se k jakékoliv bramborové příloze ale skvělé jsou i do burgerů.

Řepné karbanátky

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
červená řepa 500 g
cizrna, římský hrách 125 g
vločky ovesné 125 g
hladká mouka pšeničná 1 lžíce
len, lněné semínko mleté 2 lžičky
slunečnicová semínka 35 g
cibule 1 kus
česnek stroužky 3 kusy
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 0,2 lžičky
olej řepkový 1 lžička

Postup přípravy

  1. Cizrnu namočíme na 12 - 20 hodin, propláchneme (nevaříme!) a rozmixujeme.

  2. Smicháme ji s nastrouhanou řepou, cibulí nakrájenou na jemno, slunečnicovými a lněnými semínky, rozmačkaným česnekem, ovesnými vločkami a olejem. Přidáme sůl a pepř, zaprášíme hladkou moukou a vymícháme těsto. Necháme ho odležet v lednici alespoň 1 hodinu.

  3. Poté tvarujeme placičky, které vyskládáme na pečíci plech (buď vymazaný olejem, nebo vyložený pečícím papírem) a pečeme 20 minut při 160° C.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů