Řepné karbanátky
Karbanátky, které mají krásnou barvu díky červené řepě. Hodí se k jakékoliv bramborové příloze ale skvělé jsou i do burgerů.
- 1h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
červená řepa | 500 g |
cizrna, římský hrách | 125 g |
vločky ovesné | 125 g |
hladká mouka pšeničná | 1 lžíce |
len, lněné semínko mleté | 2 lžičky |
slunečnicová semínka | 35 g |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 3 kusy |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 0,2 lžičky |
olej řepkový | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Cizrnu namočíme na 12 - 20 hodin, propláchneme (nevaříme!) a rozmixujeme.
-
Smicháme ji s nastrouhanou řepou, cibulí nakrájenou na jemno, slunečnicovými a lněnými semínky, rozmačkaným česnekem, ovesnými vločkami a olejem. Přidáme sůl a pepř, zaprášíme hladkou moukou a vymícháme těsto. Necháme ho odležet v lednici alespoň 1 hodinu.
-
Poté tvarujeme placičky, které vyskládáme na pečíci plech (buď vymazaný olejem, nebo vyložený pečícím papírem) a pečeme 20 minut při 160° C.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů