Řepné karbanátky

Soucitně.cz

Řepné karbanátky

Karbanátky, které mají krásnou barvu díky červené řepě. Hodí se k jakékoliv bramborové příloze ale skvělé jsou i do burgerů.

Postup přípravy

  1. Cizrnu namočíme na 12 - 20 hodin, propláchneme (nevaříme!) a rozmixujeme.

  2. Smicháme ji s nastrouhanou řepou, cibulí nakrájenou na jemno, slunečnicovými a lněnými semínky, rozmačkaným česnekem, ovesnými vločkami a olejem. Přidáme sůl a pepř, zaprášíme hladkou moukou a vymícháme těsto. Necháme ho odležet v lednici alespoň 1 hodinu.

  3. Poté tvarujeme placičky, které vyskládáme na pečíci plech (buď vymazaný olejem, nebo vyložený pečícím papírem) a pečeme 20 minut při 160° C.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte