Řepné brownies BUBU muffiny - bez lepku, laktózy příp. mléka i vajec

Radka

Loni měly obrovský úspěch na školní BUBU párty...tak letos si je můžete s dětma připravit aspoň doma pro radost a pro zábavu.

Řepné brownies BUBU muffiny - bez lepku, laktózy příp. mléka i  vajec

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
červená řepa, předvařená 250 g
cukr třtinový 100 g
cukr vanilkový 1 kus
čaj černý, nápoj 100 ml
olej řepkový 100 ml
čokoláda hořká 200 g
marmeláda meruňková, džem 3 lžíce
Lipánek bez laktozy 125 g
mouka rýžová 100 g
mandlová mouka 100 g
kakaový prášek, holandské kakao 30 g
kypřící prášek do pečiva 1 kus
cukr moučka 1 lžíce
máslo z lískových oříšků, krém 250 g
Lipánek bez laktozy 250 g

Postup přípravy

  1. Řepu nastrouháme, promixujeme s cukry, přidáme postupně všechny tekutiny a stále mixujeme. Nakonec přidáme kokosový jogurt nebo Lipánka a džem - promixujeme. Ve vedlejší misce si promícháme mouky s kakaem a kypřícím práškem, směs vsypeme k řepnému základu a už jen jemně promícháme silikonovou stěrkou.

  2. Těsto můžeme upéct v muffinových košíčcích nebo ve speciálních papírových formičkách - tvar hvězdy (cukrářské potřeby) Plníme do poloviny papírových formiček a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 20 -25 minut nebo až je špejle po vytažení ze středu korpusu suchá. Necháme vychladnout na mřížce. Po vychladnutí potřeme krémem.

  3. Na krém si vyšleháme povolený tuk s cukrem do bílé pěny cca 5 minut a k tomu přišleháme oříškovou nebo čokoládovou pomazánku do hladkého krému. V případě krému z Lipánka si našleháme pomazánku a k ní přišleháme cukr a po rozpuštění cukru i Lipánka. Zdobíme bubáčky z preclíčků nebo si mohou děti vytvořit pomocí bezlepkového jedlého papíru a jedlého fixu (cukrářské potřeby).

  4. Na bubáčka - potáhneme preclíčky od Scharu hořkou čokoládou a přilepíme cukrová očička (koupíte v internetových cukrářských potřebách)POZOR OBSAHUJÍ VAJEČNÉ BÍLKY! Očička můžete vytvořit i z peciček kakaového másla a dozdobit hořkou čokoládou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů