Ředkvičková pomazánka
Rychlá a dobrá pomazánka nebo dip k zelenině.
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
ředkvičky | 6 kusů |
lučina | 100 g |
sýr gouda | 40 g |
hořčice plnotučná | 1 lžička |
olivový olej | 2 lžičky |
pažitka nať čerstvá | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Do misky dáme lučinu, olivový olej, hořčici, nastrouhanou goudu a promícháme. Nastrouháme si ředkvičky a vymačkáme z nich přebytečnou vodu a dáme do misky. Osolíme, opepříme, přidáme pažitku a máme hotovo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů