Menší snídaně, dezert nebo svačina - teplá i studená zároveň. Jablka můžete upéct i den předem a před jídlem je trochu ohřát.
- 45m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
250 g |
250 g |
1 velký kus 200 g |
200 g |
10 g |
10 g |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Jablko zbavte jádřinců, nakrájejte na kousky a vložte je do malého pekáčku vymazaného máslem. Posypejte skořicí a pečte při 170 °C zhruba 30 minut.
-
Do misky dejte jogurt, ozdobte ho teplými pečenými jablky a nahrubo nasekanými ořechy a podávejte
Makronutrienty
42%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 428 kJ | 1 007 kJ |
Kalorická hodnota | 102 kcal | 241 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,05 g
3,25 g |
18,9 g
7,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,805 SVJ | 1,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,9 g
2,53 g |
13,9 g
5,95 g |
Bílkoviny | 5,3 g | 12,5 g |
Sůl | 0,103 g | 0,242 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů