Řecký jogurt s pečenými jablky a ořechy

Kateřina Gallinová

Menší snídaně, dezert nebo svačina - teplá i studená zároveň. Jablka můžete upéct i den předem a před jídlem je trochu ohřát.

Řecký jogurt s pečenými jablky a ořechy

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
bílý jogurt řeckého typu 250 g
jablka 200 g
máslo 10 g
skořice mletá 0,25 lžičky
ořechy vlašské 10 g

Postup přípravy

  1. Jablko zbavte jádřinců, nakrájejte na kousky a vložte je do malého pekáčku vymazaného máslem. Posypejte skořicí a pečte při 170 °C zhruba 30 minut.

  2. Do misky dejte jogurt, ozdobte ho teplými pečenými jablky a nahrubo nasekanými ořechy a podávejte

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů