Řecký jogurt s pečenými jablky a ořechy
Menší snídaně, dezert nebo svačina - teplá i studená zároveň. Jablka můžete upéct i den předem a před jídlem je trochu ohřát.
- 45m
- 2 porce
- jednoduché
- Americké
- Bez tepelné úpravy
- Evropská
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Primal
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
bílý jogurt řeckého typu | 250 g |
jablka | 200 g |
máslo | 10 g |
skořice mletá | 0,25 lžičky |
ořechy vlašské | 10 g |
Postup přípravy
-
Jablko zbavte jádřinců, nakrájejte na kousky a vložte je do malého pekáčku vymazaného máslem. Posypejte skořicí a pečte při 170 °C zhruba 30 minut.
-
Do misky dejte jogurt, ozdobte ho teplými pečenými jablky a nahrubo nasekanými ořechy a podávejte
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů