Řecké kuře s pečenou zeleninou z jednoho plechu
Tenhle recept je sen každé hospodyňky. Je moc dobrý a zároveň téměř bez práce.
- 50m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí paličky - spodní stehna | 12 kusů |
žlutá paprika | 1 kus |
cuketa | 1 kus |
rajčata cherry | 100 g |
cibule červená | 1 kus |
olivy černé kalamata (kalamon) | 1 hrst |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
olivový olej | 30 ml |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
česnek | 3 stroužky |
oregano, dobromysl sušená | 1 lžička |
tymián | 0,5 lžičky |
hořčice dijonská | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 220°C. V malé misce promíchejte olej, citronovou šťávu, utřený česnek, oregáno, tymián, dijonskou hořčici, sůl a pepř. Cuketu, papriku, červenou cibuli a rajčata nakrájejte na kousky. Kuřecí stehna a zeleninu obalte v marinádě a nechte marinovat 10 až 15 minut. Roztáhněte po plechu a pečte cca 30 minut. Pak přidejte olivy a pečte dalších 10 až 15 minut. Před podáváním posypte čerstvou, nadrobno nasekanou, petrželkou. Podávat můžete s jogurtovým dipem. Pamatujte, že každá trouba peče trochu jinak. Kuřecí stehna budou mít krásnou karamelovou krustičku. Pokud to tak nebude, můžete umístit rošt v troubě výše nebo na poslední minutky zapnout horní gril. Pokud se naopak maso peče příliš rychle, můžete rošt posunout níže nebo trochu snížit teplotu trouby.
-
Podávali jsme s jogurtovým dipem s citronem a mátou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů