Níukosacharidový (low carb) koláč je krásně vláčný, rebarbora nemá chybu...skvělý navinulý dezert.
- 3h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
100 g |
100 g |
15 g |
15 g |
75 g |
75 g |
20 g |
20 g |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Tvarohová náplň | |
250 g |
250 g |
20 g |
20 g |
1 g |
1 g |
2 kusy |
2 kusy |
300 g |
300 g |
Drobenka | |
50 g |
50 g |
30 g |
30 g |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Vše na těsto prohněteme, pracujeme rychle, těsto bude lepit. Zabalíme a dáme odpočinout do lednice ideálně na dvě hodiny.
-
Na tvarohovou vrstvu si vyšleháme bílky se sladidlem a vmícháme do tvarohu, ochutíme vanilkou.
Těsto namačkáme do koláčové formy.
Na něj nalijeme tvaroh.
-
Rebarboru oloupeme, nakrájíme a poklademe s ní tvaroh.
Vše na drobenku prohněteme prsty a nasypeme navrch koláče.
Dáme péct na 180°C cca 35min.
Dobrou chuť!
Makronutrienty
21%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 998 kJ | 683 kJ |
Kalorická hodnota | 238 kcal | 163 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,84 g
2,05 g |
5,37 g
1,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,784 SVJ | 0,537 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,3 g
7,7 g |
13,9 g
5,27 g |
Bílkoviny | 8,46 g | 5,79 g |
Sůl | 0,376 g | 0,258 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů