REBARBOROVÝ DŽEM - LC
Rebarborová sezóna je stále ještě v plném proudu a byla by škoda si ji neuchovat???? Proto jsem připravila lowcarb džem, díky kterému si můžeme připomenout chuť rebarbory i mimo její sklizeň. Tento a další recepty najdete tady ➡️https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/
- 30m
- 10 porcí
- jednoduché
- Historické
- Lchf, low carb
- Paleo
- Pomazánky
- Primal
- Recepty po babičce
- Rostlinný původ
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
rebarbora | 500 g |
jablka | 2 kusy |
voda | 200 ml |
erythritol, sukrin | 6 lžiček |
kyselina citrónová | 1 lžička |
skořice mletá | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Rebarboru a jablka nakrájíme na menší kousky, dáme do hrnce spolu s vodou a sladidlem a přivedeme k varu. Když se začne rebarbora rozvařovat, přidáme kyselinu citronovou a dál necháme pomalu vařit až do rozvaření jablek (já nechala jablka rozvařit jen trochu, aby zbyly v džemu malé kousky). Ke konci vaření můžeme džem ještě dosladit a dochutit skořicí (každý podle chuti, rebarbora je kyselejší, já doslazovala). Horký džem nalejeme do zavařovacích skleniček a otočíme víčkem dolů.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů