REBARBOROVÝ DŽEM - LC

lowfit_zuzi

Rebarborová sezóna je stále ještě v plném proudu a byla by škoda si ji neuchovat???? Proto jsem připravila lowcarb džem, díky kterému si můžeme připomenout chuť rebarbory i mimo její sklizeň. Tento a další recepty najdete tady ➡️https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/

REBARBOROVÝ DŽEM - LC

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
rebarbora 500 g
jablka 2 kusy
voda 200 ml
erythritol, sukrin 6 lžiček
kyselina citrónová 1 lžička
skořice mletá 1 lžička

Postup přípravy

  1. Rebarboru a jablka nakrájíme na menší kousky, dáme do hrnce spolu s vodou a sladidlem a přivedeme k varu. Když se začne rebarbora rozvařovat, přidáme kyselinu citronovou a dál necháme pomalu vařit až do rozvaření jablek (já nechala jablka rozvařit jen trochu, aby zbyly v džemu malé kousky). Ke konci vaření můžeme džem ještě dosladit a dochutit skořicí (každý podle chuti, rebarbora je kyselejší, já doslazovala). Horký džem nalejeme do zavařovacích skleniček a otočíme víčkem dolů.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů