Rebarborová sezóna je stále ještě v plném proudu a byla by škoda si ji neuchovat????
Proto jsem připravila lowcarb džem, díky kterému si můžeme připomenout chuť rebarbory i mimo její sklizeň.
Tento a další recepty najdete tady ➡️https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/
- 30m
- 10 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Džem | |
---|---|
500 g |
500 g |
2 kusy |
2 kusy |
200 ml |
200 ml |
6 lžiček |
6 lžiček |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Rebarboru a jablka nakrájíme na menší kousky, dáme do hrnce spolu s vodou a sladidlem a přivedeme k varu. Když se začne rebarbora rozvařovat, přidáme kyselinu citronovou a dál necháme pomalu vařit až do rozvaření jablek (já nechala jablka rozvařit jen trochu, aby zbyly v džemu malé kousky). Ke konci vaření můžeme džem ještě dosladit a dochutit skořicí (každý podle chuti, rebarbora je kyselejší, já doslazovala).
Horký džem nalejeme do zavařovacích skleniček a otočíme víčkem dolů.
Makronutrienty
91%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 102 kJ | 55,5 kJ |
Kalorická hodnota | 24,4 kcal | 13,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,06 g
0,929 g |
3,84 g
0,505 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,706 SVJ | 0,384 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,191 g
0,031 g |
0,104 g
0,017 g |
Bílkoviny | 0,507 g | 0,275 g |
Sůl | 0,045 g | 0,025 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů