Rebarborové tartaletky se skořicovou drobenkou ????
Https://facebook.com/sladcenesladce/
Nemohu se rebarbory nabažit. A protože předchozí lowcarb recept mi přišel už trochu klasický zastaralý, tak jsem to s ní zkusila ještě jinak. Výsledek je opravdu výborný!
- 25m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
100 g |
100 g |
80 g |
80 g |
140 g |
140 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 6 g |
6 g |
zarovnaná lžička guarové gumy (lze nahradit 1 žloutkem) 1 lžička |
1 lžička |
100 g |
100 g |
Drobenka | |
25 g |
25 g |
40 g |
40 g |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Při pečení jsem formičky na tartaletky vyložila papírovými košíčky na mufiny, které jsem rozplácla a následně vmačkala do tartaletky,aby se podle ní vytvarovaly.
-
Troubu předehřejeme na 160 °C. Formičky na tartaletky vyložíme papírem na pečení. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky
vyšleháme na tuhý sníh. Máslo vyšleháme se sladidlem do pěny a jeden po druhém do něj zašleháme žloutky. Všechny suché přísady dáme do mísy a promícháme. Do máslové směsi střídavě vmícháme opatrně sníh a suché přísady. Nakonec by měla přijít větší část sněhu.
-
Těsto dáme do formiček do výšky cca 1cm. Poskládáme navrch oloupanou nakrájenou rebarboru. Posypeme skořicovou drobenkou. Vložíme do trouby a pečeme cca 20 minut. Pokud si nejsme jistí, zda jsou upečené, zabodneme do nich špejli, a když ji vytáhneme,
nesmí na ní ulpívat neupečené těsto. Měly by mít hnědé okraje. Necháme úplně vychladnout.
Dobrou chuť!
Makronutrienty
23%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 362 kJ | 713 kJ |
Kalorická hodnota | 326 kcal | 170 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,8 g
1,26 g |
6,18 g
0,66 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,18 SVJ | 0,618 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30,6 g
10,8 g |
16 g
5,63 g |
Bílkoviny | 8,65 g | 4,53 g |
Sůl | 0,364 g | 0,19 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů