Raw maková roláda

Teri Zdravá výživa

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Raw maková roláda

Postup přípravy

  1. Pohanku a slunečnici si přes noc namočte do vody. Ráno vodu slijte, vše řádně propláchněte. Pohanku a seminka přendejte na plech, rozprostřete a nechte tak 1-2 dny oschnout (v zimě u topení

  2. Proschlou pohanku a semínka rozmixujte a přendejte do misky. Přidejte polovinu změklých datli (bez vody) a zpracujte v tvárné těsto. Pokud by vám hmota nedržela pohromadě, přidejte malinko vody z namočených datli. Vezměte si pečicí papir, přendejte na něj hmotu a přes potravinářskou folii válečkem vyválejte placku, nejlépe obdélník

  3. Nyni si připravte náplň. Mák rozmixujte na prach a přendejte do misky. Přidejte zbytek datlí (bez vody) a zpracujte v tvárné těsto. Pokud by vám hmota nedržela pohromadě, přidejte malinko vody z namočených datli. Náplň přendejte na vyválené těsto z pohanky a slunečnice a přes potravinářskou folii vyválejte o trochu menši placku nez je základ. Nyni pomoci pečícího papiru obě placky zamotejte jako roládu.

  4. Nakrájejte na kolečka. Skladujte v mrazáku. Božiii!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte