Ratatouille s kuskusem

Soucitně.cz

Francouzské oblíbené jídlo z paprik, liku a cukety v rajčatové omáčce.

Ratatouille s kuskusem

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
lilek 1 kus
cuketa 1 kus
cibule 1 kus
rajčata 400 g
česnek stroužky 2 kusy
olej řepkový 4 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
Kuskus 300 g
rajčatové pyré, passata 500 ml

Postup přípravy

  1. Zeleninu omyjeme. Z lilku a cuket odkrojíme stopky, mírně vydlabeme dužinu (je li tužší) a nakrájíme na kostičky. Rajčata přelimjeme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme jadérka a stopku a nakrájíme na kostičky.

  2. Na rozehřátém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a lilek dohněda. Poté přidáme cuketu, česnek, sůl a pepř. Přilijeme račatovou šťávu, 1/2 l vody a přidáme kuskus. Na malém plameni necháme asi 10 minut podusit a mícháme, aby se směs nepřipálila. Pět minut před koncem vaření přidáme rajčata a případně doplníme vodu. Nakonec můžeme ochutit trochou sojkyšky, sojového jogurtu nebo jinou alternativou kysané smetany.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů