RATATOUILLE S KURECIM A SALATKEM
Báječné lowcarb jídlo, plné zeleniny - v sezóně cuket a rajčat jako když najdeme! Děkujeme za skvělý recept Zuzce Causeway :)
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Párty
- Primal
- Vaříme ze základu
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 3 kusy |
česnek medvědí sušený | 10 g |
petrželka, petrželová nať sušená | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 lžička |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
olivový olej | 1 lžíce |
cibule červená | 1 kus |
cibule | 1 kus |
paprika kapie | 1 kus |
cuketa | 2 kusy |
lilek | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 lžička |
citrón | 1 kus |
rajčata | 3 kusy |
Postup přípravy
-
Maso si naklepeme, osolime a pridame veskere susene ingredience a z prudka osmaneme na obouch stranach a zabalime do alobalu a nechame odpocivat,masicko hezky dojde a je stavnate.
-
Vse si nakrajime na kosticky , kazda surovina zvlast do misticek. Na panev si dame trochu olivace a dame prvni cibuli, az je do zlatova, dame zpatky do misky a tohle vse opakujeme az mame vse orestovano.
-
Pak vse dame spolu a malou chvilku zahrejeme a pridame sul, pepr a stavu z citronu, delam to tak aby kazda surovina mela stejny krupavy skus. Na talir dam jako prvni salat na to ratatouille a kuratko.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů