Ratatouille s cizrnou

VEGGIE FISH

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Ratatouille s cizrnou

Ratatouille je zeleninový pokrm, který pochází z Francie. Tradičně se zelenina krájí na kolečka a podává se jako příloha, v tomto receptu ale slouží jako hlavní jídlo díky přidané cizrně. Je to bohatý zeleninový pokrm, je šťavnatý a sytý, ale není těžký. Jeho příprava jednoduchá a nevyžaduje mnoho času v kuchyni.

Postup přípravy

  1. Cizrnu namočte den předem, před vařením ji slijte a propláchněte. Cizrnu uvařte do měkka(tlakový hrnec 50 minut, obyčejný hrnec cca 1 a 1/2 hodiny). Uvařenou cizrnu slijte.

  2. Lilek nakrájejte na tenká kolečka, rozložte na talíř, posolte a nechte alespoň 15 vypotit - lilek díky tomu ztratí hořkost. Vypocený lilek opláchněte vodou.

    Rajčata a cuketu nakrájejte na tenká kolečka.

    cibuli a česnek oloupejte a nakrájet na hrubo.

  3. Rajčatový protlak smíchejte s bylinkami, solí a pepřem.

  4. Na dno zapékací mísy nasypte cibuli s česnekem a zalijte je ochuceným rajčatovým protlakem. Poté v ruce skládejte na sebe vždy kolečko cukety, lilku a rajčete a vrstvěte je do sloupečku, který vložte do zapékací nádoby do omáčky. Vrstvěte tak dlouho, dokud nezaplníte celou zapékací misku. Do volných míst po okraji a ve středu misky nasypejte předvařenou cizrnu.

    Zeleninu zakapejte olivovým olejem a poprašte solí.

    Ratatouille pečte zhruba 35-45 minut na 200°C.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte