RAMEN z vepřového bůčku
Sytá lowcarb polévka se shirataki ( konjac ) nudlemi, vejcem, žampiony, ředkvičkou a jarní cibulkou. Děkujeme Iris Stranska Roger Ruiz za recept :)
- 2h
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orientální
- Paleo
- Polévky
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřový bok, bůček bez kosti | 500 g |
sádlo | 1 lžíce |
cibule červená | 1 kus |
zázvor, čerstvý kořen | 5 cm |
chilli jalapeňos papričky | 1 kus |
česnek stroužky | 5 kusů |
bobkový list celý sušený | 2 kusy |
nové koření | 5 kuliček |
pepř černý celý | 5 kuliček |
cibulka jarní, sečka | 2 kusy |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Cibulku, cesnek, chilli nakrajime na drobno, zazvor rozmackneme nozem a spolecne orestujeme na sadle. Kdyz nam to chyta zlatavou barvu, dame do stran podel hrnce a v prostredku orestujeme bucek ze vsech stran. Zalijeme vodou, pridame bobkovy list, nove koreni, pepr a jarni cibulku do uzlicku, sul. Varime do zmeknuti masa.
-
Maso vyjmeme, nechame trochu schladnout a nakrajime na platky. Vyvar precedime a popripade dochutime. Podavame s konjac nudlemi, restovanymi zampiony, vejcem, jarni cibulkou, redkvickou a cernym sezamem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů