RAKYTNÍKOVÉ ŘEZY - LC
Dnes mám pro vás jednoduchý lowcarb dezert s chutí a barvami podzimu. Aktuálně je doba sklizně rakytníku, který je skvělým zdrojem vitamínu C. Zkuste i tento netradiční recept a vychutnejte si ho se šálkem teplého čaje, ideální v tomto období ???????? ???? další inspiraci na recepty najdete tady ➡️https://www.instagram.com/lowfit_zuzi/
- 50m
- 10 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo čerstvé | 75 g |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
mandlová mouka | 225 g |
tvaroh měkký polotučný | 2 kusy |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
vajíčka | 2 kusy |
vanilkový extrakt | 0,3 lžičky |
rakytník řešetlákový bobule | 100 g |
Postup přípravy
-
Máslo rozpustíme a smícháme s moukou a sladidlem, těsto rozprostřeme na plech (29x13 cm) a předpečeme na 180° cca 15 minut.
-
Vše smícháme a vlijeme na předpečený korpus, posypeme rakytníkem. Dle potřeby každého rakytník trošku posypeme sladidlem. ➡️ dopečeme na 180° cca 35 minut
-
Po zchladnutí dáme do lednice vychladit a nakrájíme na kostky. Nejvíc nám chutná s hrnkem teplého čaje.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů