Dnes mám pro vás jednoduchý lowcarb dezert s chutí a barvami podzimu. Aktuálně je doba sklizně rakytníku, který je skvělým zdrojem vitamínu C. Zkuste i tento netradiční recept a vychutnejte si ho se šálkem teplého čaje, ideální v tomto období ????????
???? další inspiraci na recepty najdete tady ➡️https://www.instagram.com/lowfit_zuzi/
- 50m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
75 g |
75 g |
4 lžičky |
4 lžičky |
225 g |
225 g |
Tvarohová vrstva | |
2 kusy |
2 kusy |
4 lžičky |
4 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Máslo rozpustíme a smícháme s moukou a sladidlem, těsto rozprostřeme na plech (29x13 cm) a předpečeme na 180° cca 15 minut.
-
Vše smícháme a vlijeme na předpečený korpus, posypeme rakytníkem. Dle potřeby každého rakytník trošku posypeme sladidlem.
➡️ dopečeme na 180° cca 35 minut
-
Po zchladnutí dáme do lednice vychladit a nakrájíme na kostky. Nejvíc nám chutná s hrnkem teplého čaje.
Makronutrienty
19%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 059 kJ | 990 kJ |
Kalorická hodnota | 253 kcal | 237 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,39 g
2,74 g |
6,91 g
2,56 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,739 SVJ | 0,691 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,2 g
6,37 g |
19,8 g
5,96 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 10,2 g |
Sůl | 0,104 g | 0,097 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů