Rakytníková domácí limonáda
- 30m
- 10 porcí
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Mražení a chlazení
- Nápoje bez alkoholu
- Paleo
- Párty pro děti
- Primal
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
rakytník řešetlákovitý | 100 g |
sladidlo na bázi stévie, steviol glykosidů | 6 lžiček |
limetka | 2 kusy |
Postup přípravy
-
Rakytník zalijeme 2 dcl vody a rozmixujeme ve smoothovači.
-
Rozmixovaný rakytník přecedíme přes hrubé síto. Hmotu, která zbyla v sítku vymačkáme přes utěrku. Všechnu šťávu přecedíme ještě jednou přes jemné síto.
-
Přecezenou šťávu přelijeme do 5 l džbánu, osladíme a dochutíme limetkovou šťávou. Džbán doplníme studenou vodou. Limonádu servírujeme vychlazenou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů