Rakytníková domácí limonáda

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Rakytníková domácí limonáda

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
rakytník řešetlákovitý 100 g
sladidlo na bázi stévie, steviol glykosidů 6 lžiček
limetka 2 kusy

Postup přípravy

  1. Rakytník zalijeme 2 dcl vody a rozmixujeme ve smoothovači.

  2. Rozmixovaný rakytník přecedíme přes hrubé síto. Hmotu, která zbyla v sítku vymačkáme přes utěrku. Všechnu šťávu přecedíme ještě jednou přes jemné síto.

  3. Přecezenou šťávu přelijeme do 5 l džbánu, osladíme a dochutíme limetkovou šťávou. Džbán doplníme studenou vodou. Limonádu servírujeme vychlazenou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů