Rajská s hovězím
Klasika jako od babičky, jen v lowcarb hávu :) Pokud se vám recept líbí budí ráda za sledování a sdílení i na instagramu : https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=NGExMmI2YTkyZg==
- 2h
- 3 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí přední maso bez kosti | 0,5 kg |
bobkový list celý sušený | 3 listy |
nové koření | 5 kuliček |
pepř černý celý | 4 kuličky |
sůl | 1 lžička |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
cibule | 1 kus |
kořenicí směs na rajskou | 1 lžíce |
skořice celá | 3 kusy |
rajčata v plechovce | 400 g |
čekankový sirup | 20 g |
Postup přípravy
-
Maso s kořením ponoříme do vody a uvaříme doměkka (já vařila v multifunkčním hrnci Salente Cuco na program dušení hodinu a půl).
-
Na lžičce másla orestujeme cibuli dozlatova, přidáme rajčata, skořici a sáček a koření. Prováříme na mírný oheň cca 30 minut. Poté vyjmeme koření, skořici a rozmixujeme do hladka. Zředíme vývarem z masa do požadované hustoty a provaříme. Po odstavení ze sporáku dosolíme a dosladíme čekankovým sirupem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů