Rajská polévka s pohankou
Obrázek vypůjčen z netu nestihla jsem vyfotit svoji. Pohanka místo rýže je super, pozor ale, má mírně nasládlou chuť.
- 20m
- 3 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
pohanka loupaná | 3 hrsti |
cibule bílá | 1 kus |
rajský protlak | 3 lžíce |
rajčata v plechovce | 1 kus |
vývar hovězí domácí | 3 hrnky |
máslo | 1 lžička |
sůl | 3 špetky |
pepř černý | 1 špetka |
česnek | 2 stroužky |
Postup přípravy
-
Na másle zpěníme cibulku přidáme plechovku krájených rajčat a 2-3 lžíce rajčatového protlaku, osolíme opepříme můžeme dát česnek (nemusí být). Kdo chce hladkou po provaření rozmixuje kousky rajčat a cibule mixérem. Pár přidáme pohanku, necháme povařit do měka. Podáváme zakápnuté olivovým olejem, nebo nastrouháme trochu sýra na talíř a přelijeme horkou polévkou. Lze posypat i nasekanými ořechy, bazalkou fantazii se meze nekladou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů