Rajská omáčka s vařeným hovězím masem a knedlíkem - LC

Laduš

Rajská omáčka s vařeným hovězím masem a knedlíkem - LC

Oblíbená klasika v low carb verzi.

Postup přípravy

  1. V kastrole jsem rozhřála máslo a přidala drobně nakrájenou cibuli, kterou jsem orestovala dozlatova. Přidala jsem nastrouhanou mrkev a zarestovala. Stejně tak rajčatový protlak. Poté jsem přidala sójovou omáčku (omáčku krásně zvýrazní, především barevně), rajčata, koření a vše jsem zalila vývarem. Dusila jsem půl hodiny. Pak jsem vyjmula koření a omáčku jsem důkladně promixovala tyčovým mixérem. Dle chuti jsem osladila a osolila.

    Pokud je omáčka příliš hustá, můžete ji naředit vývarem. Pokud se vám ji povede osladit trochu víc, lze to jednoduše napravit pomocí citrónové šťávy.

  2. Postup velmi podobný, jako u všech ostatních. Když děláte knedlíky často, tak jednou uděláte takový, podruhé zase jiný, pořád to nějak měníte.

    Takže tentokrát: v misce jsem důkladně promíchala vejce se solí a sýrem. Přidala jsem mouky s práškem do pečiva, promíchala, dále mléko a psyllium. Směs jsem nalila do máslem vymazaného hrnku a dala do mikrovlnky na 2,5 minuty.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte