Rajská omáčka s vařeným hovězím masem a knedlíkem - LC

Laduš

Oblíbená klasika v low carb verzi.

Rajská omáčka s vařeným hovězím masem a knedlíkem - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
máslo čerstvé 1 lžíce
cibule 1 kus
mrkev 120 g
rajský protlak 2 lžíce
rajčata v plechovce 400 g
sojová omáčka 2 lžíce
vývar hovězí domácí 750 ml
bobkový list celý sušený 3 kusy
nové koření 8 kuliček
skořice celá 1 kus
erythritol, sukrin 3 lžičky
sůl 1 lžička
lučina 50 g
vajíčka 1 kus
sůl 1 špetka
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,3 lžičky
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 10 g
mandlová mouka 1 lžíce
mléko polotučné 1,5% tuku 2 lžíce
psylium 2 lžičky

Postup přípravy

  1. V kastrole jsem rozhřála máslo a přidala drobně nakrájenou cibuli, kterou jsem orestovala dozlatova. Přidala jsem nastrouhanou mrkev a zarestovala. Stejně tak rajčatový protlak. Poté jsem přidala sójovou omáčku (omáčku krásně zvýrazní, především barevně), rajčata, koření a vše jsem zalila vývarem. Dusila jsem půl hodiny. Pak jsem vyjmula koření a omáčku jsem důkladně promixovala tyčovým mixérem. Dle chuti jsem osladila a osolila. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete ji naředit vývarem. Pokud se vám ji povede osladit trochu víc, lze to jednoduše napravit pomocí citrónové šťávy.

  2. Postup velmi podobný, jako u všech ostatních. Když děláte knedlíky často, tak jednou uděláte takový, podruhé zase jiný, pořád to nějak měníte. Takže tentokrát: v misce jsem důkladně promíchala vejce se solí a sýrem. Přidala jsem mouky s práškem do pečiva, promíchala, dále mléko a psyllium. Směs jsem nalila do máslem vymazaného hrnku a dala do mikrovlnky na 2,5 minuty.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů