Rajská omáčka s masovými koulemi
Výborné lowcarb jídlo. Další recepty najdete pohromadě i zde: https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Fritéza
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Recepty po babičce
- Vaření
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
rajčatové pyré, passata | 1 litr |
bobkový list celý sušený | 3 kusy |
pepř černý celý | 8 kuliček |
nové koření | 8 kuliček |
cibule | 1 kus |
skořice celá | 3 kusy |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
čekankový sirup | 10 g |
sůl | 1 lžička |
hovězí mleté maso | 400 g |
kořenicí směs řecké bylinky | 1 lžička |
česnek stroužky | 3 kusy |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Na másle si orestujeme cibuli dozlatova, poté přidáme skořici, ostatní koření a necháme rozvonět. Zalijeme protlakem a necháme provářet cca 30 minut. Poté vyjmeme koření, rozmixujeme, dochutíme solí a po odstavení z plotny dosladíme sirupem.
-
Vše si smícháme, vytvoříme koule a opekáme, na pánvi nebo v HF nebo v troubě, dozlatova.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů