Rajčatový salát s mozzarellou a krůtím masem

Jídelní plán

Recept na rychlý a dobrý salát plný bílkovin.

Rajčatový salát s mozzarellou a krůtím masem

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
mozzarella light 120 g
rajčata 2 kusy
bazalka čerstvá 1 hrst
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
krůtí prsa 150 g
kořenicí směs country koření 1 lžička
olivový olej 1 lžíce
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Rajčata a mozzarellu nakrájíme na kousky, bazalku natrháme, lehce osolíme a opepříme. Případně místo bazalky můžeme použít lžíci zeleného pesta. Vše smícháme s citronovou šťávou a klademe na talíř. Krůtí plátky osolíme a okořeníme dle chuti. Je možné použít i jiné koření, třeba grilovací nebo gyros. Opečeme na pánvi a troše olivového oleje z prudka z obou stran. Těsně před koncem přidáme trošičku vody - cca dvě lžíce. Proženeme ji po pánvi a udělá se nám lehoučká šťáva. Maso potom přesuneme na salát a šťávou přelijeme. Pokud chcete zajímavou kombinaci chutí, můžete do salátu přidat dvě lžíce na kousky rozkrájeného ovoce, například broskev nebo jahody.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů