Rajčatový salát s mozzarellou a krůtím masem
Recept na rychlý a dobrý salát plný bílkovin.
- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
mozzarella light | 120 g |
rajčata | 2 kusy |
bazalka čerstvá | 1 hrst |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
krůtí prsa | 150 g |
kořenicí směs country koření | 1 lžička |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Rajčata a mozzarellu nakrájíme na kousky, bazalku natrháme, lehce osolíme a opepříme. Případně místo bazalky můžeme použít lžíci zeleného pesta. Vše smícháme s citronovou šťávou a klademe na talíř. Krůtí plátky osolíme a okořeníme dle chuti. Je možné použít i jiné koření, třeba grilovací nebo gyros. Opečeme na pánvi a troše olivového oleje z prudka z obou stran. Těsně před koncem přidáme trošičku vody - cca dvě lžíce. Proženeme ji po pánvi a udělá se nám lehoučká šťáva. Maso potom přesuneme na salát a šťávou přelijeme. Pokud chcete zajímavou kombinaci chutí, můžete do salátu přidat dvě lžíce na kousky rozkrájeného ovoce, například broskev nebo jahody.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů