Rajčatový salát s mozzarellou a krůtím masem

Jídelní plán

Rajčatový salát s mozzarellou a krůtím masem

Recept na rychlý a dobrý salát plný bílkovin.

Postup přípravy

  1. Rajčata a mozzarellu nakrájíme na kousky, bazalku natrháme, lehce osolíme a opepříme. Případně místo bazalky můžeme použít lžíci zeleného pesta. Vše smícháme s citronovou šťávou a klademe na talíř.

    Krůtí plátky osolíme a okořeníme dle chuti. Je možné použít i jiné koření, třeba grilovací nebo gyros. Opečeme na pánvi a troše olivového oleje z prudka z obou stran. Těsně před koncem přidáme trošičku vody - cca dvě lžíce. Proženeme ji po pánvi a udělá se nám lehoučká šťáva. Maso potom přesuneme na salát a šťávou přelijeme. Pokud chcete zajímavou kombinaci chutí, můžete do salátu přidat dvě lžíce na kousky rozkrájeného ovoce, například broskev nebo jahody.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte