Rajčatová polévka
Chutná lowcarb polévka v sezóně rajčat :)
- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Orestování
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
olivový olej panenský | 1 lžička |
cibule | 30 g |
rajčata | 300 g |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
bazalka čerstvá | 1 snítka |
zakysaná smetana | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájená rajčata , nasekanou bazalku podle chuti , osolíme a opepříme. Povaříme, rozmixujeme dohladka a podáváme s kysanou smetanou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů