Rajčatová polévka s bazalkovým pestem

Kateřina Gallinová

Dcera v poslední době přišla na chuť rajčatům ve všech možných podobách a přála si z nich k obědu polévku. V zásobě jsem rajčatové pyré měla, přání mohlo být splněno. Dokonce i synovi polévka chutnala, děti ji jedly se sýrem a celými menšími lístky bazalky, já téměř bez sýra, ale řádně pokapanou pestem.

Rajčatová polévka s bazalkovým pestem

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
mrkev 1 kus
celer řapíkatý 1 stonek
rajčatové pyré, passata 500 g
olivový olej panenský 1 lžíce
sůl 0,5 lžičky
dýňová semínka 4 lžíce
bazalka čerstvá 1 hrst
olivový olej panenský 6 lžic
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji orestujte mrkev a řapíkatý celer, poté přilijte rajčatovou passatu.

  2. Zeleninu uvařte doměkka a polévku dohladka rozmixujte, podle potřeby ji nařeďte vodou, osolte a ohřejte.

  3. Na pesto téměř na kaši rozsekejte bazalku, smíchejte ji se špetkou soli, česnekem, mletými dýňovými semínky a přibližně 6 lžícemi olivového oleje, přilévejte ho postupně podle požadované hustoty pesta.

  4. Horkou polévka podávejte ozdobenou pestem a, pokud chcete, i sýrem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů