Rajčatová polévka s bazalkovým pestem
Dcera v poslední době přišla na chuť rajčatům ve všech možných podobách a přála si z nich k obědu polévku. V zásobě jsem rajčatové pyré měla, přání mohlo být splněno. Dokonce i synovi polévka chutnala, děti ji jedly se sýrem a celými menšími lístky bazalky, já téměř bez sýra, ale řádně pokapanou pestem.
- 40m
- 3 porce
- jednoduché
- Evropská
- Lchf, low carb
- Mixér
- Paleo
- Polévky
- Primal
- Rostlinný původ
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mrkev | 1 kus |
celer řapíkatý | 1 stonek |
rajčatové pyré, passata | 500 g |
olivový olej panenský | 1 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
dýňová semínka | 4 lžíce |
bazalka čerstvá | 1 hrst |
olivový olej panenský | 6 lžic |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Na olivovém oleji orestujte mrkev a řapíkatý celer, poté přilijte rajčatovou passatu.
-
Zeleninu uvařte doměkka a polévku dohladka rozmixujte, podle potřeby ji nařeďte vodou, osolte a ohřejte.
-
Na pesto téměř na kaši rozsekejte bazalku, smíchejte ji se špetkou soli, česnekem, mletými dýňovými semínky a přibližně 6 lžícemi olivového oleje, přilévejte ho postupně podle požadované hustoty pesta.
-
Horkou polévka podávejte ozdobenou pestem a, pokud chcete, i sýrem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů