Dezert nízkosacharidový - LC do 30 minut?
Z HF klidně, skvělá snídaně či zdravý dezert.
- 25m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
15 g |
15 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Krém | |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vejce vyšleháme se sladidlem do světlé pěny.
Opatrně přimícháme ostatní suroviny, dáme do formy a pečeme v HF na program muffiny. V mém případě asi 15 minut/165°C.
Necháme schladnout.
-
Mezitím si vyšleháme zakysanou smetanu se sladidlem a tvarohem, přidáme kokos.
Skvělý krém je ze šlehačky, ale chtěla jsem spotřebovat zakysanku.
-
Korpus překrojíme na půl, jednu půlku namažeme LC marmeládou (není nutné), půlkou krému a přiklopíme druhou půlkou.
Naneseme zbytek krému, uhladíme a posypeme kokosem.
Dáme do lednice vychladit, korpus krásně zvlhne.
Makronutrienty
26%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 253 kJ | 1 168 kJ |
Kalorická hodnota | 300 kcal | 279 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,9 g
2,66 g |
11,1 g
2,47 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,19 SVJ | 1,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,7 g
9,85 g |
24 g
9,18 g |
Bílkoviny | 8,31 g | 7,74 g |
Sůl | 0,222 g | 0,207 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů