Kokos miluju, low carb (nízosacharidová) varianta tohoto dezertu je ještě lepší než běžná.
Aneta Schneiderová (@anetschneiderova) • Fotky a videa na Instagramu
Raffaello řezy - anetschneiderova
- 30m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
50 g |
50 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
50 ml |
50 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
na posypání 2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Bílky oddělíte a vyšleháte se špetkou soli. Žloutky smícháte s olejem a mlékem a mouky smícháte s práškem do pečiva a postupně se žloutkovou směsí. Nakonec do této směsi postupně přimícháte sníh z bílků a rozprostřete na plech, pečete na 180 stupňů cca 15 minut.
-
Na krém si vyšleháte smetanu, přidáte tvaroh a nakonec lžíce či dvě (podle vás) strouhaného kokosu.
-
Korpus rozříznete na půl a první polovinu vložíte do pekáčku, pomažete krémem a dáte druhou část korpusu, kterou potřete zbytkem krému. Posypete znovu kokosem a necháte odležet. Doufám, že bude chutnat a nezapomeňte mě označit.
Makronutrienty
20%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 085 kJ | 876 kJ |
Kalorická hodnota | 259 kcal | 209 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,51 g
3,09 g |
6,07 g
2,49 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,751 SVJ | 0,607 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22 g
14,2 g |
17,7 g
11,5 g |
Bílkoviny | 8,76 g | 7,08 g |
Sůl | 0,329 g | 0,266 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů