Quinoovy salát s červenou řepou a mozzarellou
Zdravý rychlý recept na studenou večeři nebo lehký oběd. Z tohoto receptu můžete mít až 4 obědy. Jednou vše připravíte (15 min) a další dny už jen servírujete (5 min).
- 15m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
quinoa světlá | 160 g |
rukola | 100 g |
mozzarella, měkký sýr | 500 g |
červená řepa, předvařená | 500 g |
olivový olej | 20 g |
citronová šťáva, čerstvá | 5 g |
ocet balsamikový | 5 g |
med včelí | 5 g |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Dám vařit quinou na 4 porce a mezitím si připravím řepu.
-
Řepu nakrájím na malé kousky (nejlepší plátky) a zaliji připravenou zálivkou - olej + med + balsamiko + citronová šťáva + sůl a pepř. Pořádně promýchám. Takto naloženou řepu na 4 porce můžete v uzavřené nádobě odložit do lednice.
-
Do misky nandám mozzarellu (125g na porci), uvařenou quinou (pokud děláte na 4 porce, tak 1/4 a zbytek odložím na obědy na další dny do lednice) a 1/4 připravené naložené řepy. Přidám i salátek (zelené + sůl + olej olivový + pár kapek citronu) z rukoly nebo jiného zeleného lupení :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů