Quinoovy salát s červenou řepou a mozzarellou

Jíťa

Zdravý rychlý recept na studenou večeři nebo lehký oběd. Z tohoto receptu můžete mít až 4 obědy. Jednou vše připravíte (15 min) a další dny už jen servírujete (5 min).

Quinoovy salát s červenou řepou a mozzarellou

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
quinoa světlá 160 g
rukola 100 g
mozzarella, měkký sýr 500 g
červená řepa, předvařená 500 g
olivový olej 20 g
citronová šťáva, čerstvá 5 g
ocet balsamikový 5 g
med včelí 5 g
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka

Postup přípravy

  1. Dám vařit quinou na 4 porce a mezitím si připravím řepu.

  2. Řepu nakrájím na malé kousky (nejlepší plátky) a zaliji připravenou zálivkou - olej + med + balsamiko + citronová šťáva + sůl a pepř. Pořádně promýchám. Takto naloženou řepu na 4 porce můžete v uzavřené nádobě odložit do lednice.

  3. Do misky nandám mozzarellu (125g na porci), uvařenou quinou (pokud děláte na 4 porce, tak 1/4 a zbytek odložím na obědy na další dny do lednice) a 1/4 připravené naložené řepy. Přidám i salátek (zelené + sůl + olej olivový + pár kapek citronu) z rukoly nebo jiného zeleného lupení :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů