QUINOA S ČERNOU ČOČKOU A TAHINI

Vařím k běhu

Skvělé netradiční jídlo dokonalé chuti plné bílkovin !

QUINOA S ČERNOU ČOČKOU A TAHINI

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
čočka černá, beluga 250 g
mořské řasy nori plátky 10 g
quinoa světlá 1 hrnek
mrkev 400 g
koriandr mletý 1 lžička
sůl 1 lžička
římský kmín mletý, cumin 1 lžička
pepř černý mletý 1 lžička
olej řepkový 2 lžíce
tahini, sezamová pasta 100 g

Postup přípravy

  1. 250g černé čočky propláchneme a dáme vařit. Po 15ti minutách varu čočku opět několikrát propláchneme, přidáme kousek mořské řasy a dovaříme dalších 15minut v nové vodě. Zbavíme se tím dokonale látek, které by nám mohli způsobovat nadýmání.

  2. Quinou několikrát propláchneme a uvaříme tak, jak jsme zvyklí. Mezitím na tenké plátky nakrájíme (nebo nastrouháme) cca 400-500g mrkve. K mrkvi přidáme lžíci koriandru, soli a římského kmínu a lžičku pepře a na dvou lžicích oleje za stálého míchání opékáme asi pět minut. Poté mrkev podlijeme vodou, přidáme 6 lžic tahini a dusíme doměkka (cca 10minut).

  3. Mrkev smícháme s čočkou a quinoou, dochutíme solí, případně pepřem. Místo přidání tahini přímo do jídla, z něj můžeme připravit také "zálivku", kterou si polijeme jídlo až na talíři - jednoduše tahini rozmícháme s troškou vody, můžeme přidat trošku soli, pepře a citronové šťávy

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů