Chutný a sytý nízkosacharidový oběd, využijete i jiné suroviny - dle možností a sezóny.
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
300 g |
300 g |
7 kusů |
7 kusů |
180 ml |
180 ml |
170 g |
170 g |
100 g |
100 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Uvařit brokolici v páře (NEPŘEVAŘIT!). Vyšlehat vejce se smetanou a kořením. Přidat brokolici (nakrájenou na střední kousky), přidat čedar, slaninu - vše promíchat, přendat do formy. Zapéct v troubě 175 °C asi 40 minut (podle trouby)
Makronutrienty
10%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 849 kJ | 2 429 kJ |
Kalorická hodnota | 203 kcal | 581 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,95 g
1,49 g |
8,45 g
4,25 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,295 SVJ | 0,845 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17 g
9,12 g |
48,7 g
26,1 g |
Bílkoviny | 10 g | 28,7 g |
Sůl | 0,819 g | 2,34 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů