Quichata - LC

Ivanka Giovanni

Variabilní recept, lze využít, co zrovna máme v lednici (mimo základní recept třeba: 200g pečené zeleniny, 120g šunky na kostičky, 200g různých sýrů - feta, kozí sýr, 2 konzervy tuňáka, hrst bylinek). Quichata chutná studená i teplá, hodí se na oběd do krabičky a dá se dobře ohřát v mikrovlnné troubě.

Quichata - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
hrášek mražený 75 g
máslo čerstvé 50 g
cibule 1 kus
slanina anglická 100 g
vejce slepičí střední, m 5 kusů
ricotta, syrovátkový sýr 150 g
parmezán 50 g
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Gril předehřejte na vysokou teplotu. Hrášek ponořte na 5 minut do misky s horkou vodou, slijte a dejte stranou. Polovinu másla rozpusťte ve středně velké nepřilnavé pánvi vhodné do trouby. Přidejte najemno nakrájenou střední cibuli a nahrubo nakrájenou slaninu. Restujte při střední teplotě 5 minut nebo dokud cibule nezměkne. Mezitím ve velké míse smíchejte vejce, ricottu, parmezán (nebo čedar), sůl a pepř. Přidejte hrášek a promíchejte. Do směsi prřendejte slaninu s cibulí a opět promíchejte. Pánev vytřete papírovou utěrkou, opláchněte a opět ji vraťte na sporák. Při střední teplotě nechte rozpustit zbylé máslo a do pánve vlijte vaječnou směs. Smažte 5 minut a pak dejte pánev na 8 minut do trouby blízko topnému tělesu. Když je quichata hotová, vydejte ji z trouby. Hotovou quichatu prřendejte na nahřátý talíř nebo dřevěné prkénko a ihned podávejte či nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů