Quichata - LC
Variabilní recept, lze využít, co zrovna máme v lednici (mimo základní recept třeba: 200g pečené zeleniny, 120g šunky na kostičky, 200g různých sýrů - feta, kozí sýr, 2 konzervy tuňáka, hrst bylinek). Quichata chutná studená i teplá, hodí se na oběd do krabičky a dá se dobře ohřát v mikrovlnné troubě.
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hrášek mražený | 75 g |
máslo čerstvé | 50 g |
cibule | 1 kus |
slanina anglická | 100 g |
vejce slepičí střední, m | 5 kusů |
ricotta, syrovátkový sýr | 150 g |
parmezán | 50 g |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Gril předehřejte na vysokou teplotu. Hrášek ponořte na 5 minut do misky s horkou vodou, slijte a dejte stranou. Polovinu másla rozpusťte ve středně velké nepřilnavé pánvi vhodné do trouby. Přidejte najemno nakrájenou střední cibuli a nahrubo nakrájenou slaninu. Restujte při střední teplotě 5 minut nebo dokud cibule nezměkne. Mezitím ve velké míse smíchejte vejce, ricottu, parmezán (nebo čedar), sůl a pepř. Přidejte hrášek a promíchejte. Do směsi prřendejte slaninu s cibulí a opět promíchejte. Pánev vytřete papírovou utěrkou, opláchněte a opět ji vraťte na sporák. Při střední teplotě nechte rozpustit zbylé máslo a do pánve vlijte vaječnou směs. Smažte 5 minut a pak dejte pánev na 8 minut do trouby blízko topnému tělesu. Když je quichata hotová, vydejte ji z trouby. Hotovou quichatu prřendejte na nahřátý talíř nebo dřevěné prkénko a ihned podávejte či nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů