Quesadilla najde skvělé uplatnění i jako finger food při posezení s přáteli.
- 35m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
80 g |
80 g |
1 kus |
1 kus |
Navrch | |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Nakrájíme cibulku a opečeme zlehka na pánvi, přidáme nakrájené maso. Po pár minutách okořeníme a zalijeme cca půl hrnkem vody. Po dalších pár minutách, až se objem vody sníží na polovic, přihodíme na kostky nakrájenou papriku. Těsně před koncem přidáme kukuřici. Lehce dosmažíme a dáme bokem.
-
Na pánev (větší a nižší) dáme wrap. Na půlku (půlměsíc) přeneseme připravenou směs, posypeme sýrem, na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a přehneme. Smažíme bez oleje a to z každé strany cca 2 - 3 minuty. Stejně připravíme i další wrapy. Potom je překrájíme na výseče.
-
Podáváme se zakysanou smetanou, do které můžeme vmíchat koriandr, pokud máme nějaký po ruce.
Makronutrienty
27%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 733 kJ | 3 695 kJ |
Kalorická hodnota | 175 kcal | 883 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,59 g
1,79 g |
38,3 g
9,03 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,759 SVJ | 3,83 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,7 g
3,59 g |
63,9 g
18,1 g |
Bílkoviny | 8,32 g | 41,9 g |
Sůl | 0,392 g | 1,98 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů