Před lety jsem si tak nějak vymyslela tento recept, od té doby jsou mým nejoblíbenějším cukrovím vůbec. Díky punčové nádivce voňavé a pikantní, však zkuste.
- 3h
- 60 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto linecké | |
---|---|
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
Nádivka | |
150 g |
150 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
6 lžic |
6 lžic |
1 lžička |
1 lžička |
Poleva | |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
Ještě | |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Vypracujeme klasické linecké těsto, necháme odpočinout.
Vyválíme plát, vykrajujeme rohlíčky, upečeme dorůžova.
-
Druhý den si připravíme punčovou nádivku.
Možno si přidat co máte rádi (ořechy, sušenky), já doporučuji takto.
Chuť a exkluzivitu dodává punčové aroma!!! Koupí se v lahvičče v drogerii.
Na každý linecký rohlíček jsem zdobičkou udělala hada rybízovou marmeládou (nemusí být).
-
Z nádivky tvarujeme jakoby vanilkový tenký rohlíček, položíme na linecký a přitiskneme, dotvarujeme. Je to lepkavá a zdlouhavá práce, ale stojí zato.
-
Zatuhlé polijeme čokopolevou a příp. dozdobíme - nepřeháněla bych, ať punč vynikne :-).
-
Jsou fakt výtečné, zrovna jsem měla doma punčové aroma a s tím je to to pravé.
Makronutrienty
70%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 635 kJ | 347 kJ |
Kalorická hodnota | 391 kcal | 82,9 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
51,9 g
19,4 g |
11 g
4,13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,19 SVJ | 1,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,8 g
6,82 g |
3,77 g
1,45 g |
Bílkoviny | 4,66 g | 0,988 g |
Sůl | 0,087 g | 0,019 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů