Punčové rohlíčky

Oli

Punčové rohlíčky 1 další fotka

Před lety jsem si tak nějak vymyslela tento recept, od té doby jsou mým nejoblíbenějším cukrovím vůbec. Díky punčové nádivce voňavé a pikantní, však zkuste.

Postup přípravy

  1. Vypracujeme klasické linecké těsto, necháme odpočinout.

    Vyválíme plát, vykrajujeme rohlíčky, upečeme dorůžova.

  2. Druhý den si připravíme punčovou nádivku.

    Možno si přidat co máte rádi (ořechy, sušenky), já doporučuji takto.

    Chuť a exkluzivitu dodává punčové aroma!!! Koupí se v lahvičče v drogerii.

    Na každý linecký rohlíček jsem zdobičkou udělala hada rybízovou marmeládou (nemusí být).

  3. Z nádivky tvarujeme jakoby vanilkový tenký rohlíček, položíme na linecký a přitiskneme, dotvarujeme. Je to lepkavá a zdlouhavá práce, ale stojí zato.

  4. Zatuhlé polijeme čokopolevou a příp. dozdobíme - nepřeháněla bych, ať punč vynikne :-).

  5. Jsou fakt výtečné, zrovna jsem měla doma punčové aroma a s tím je to to pravé.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte