Pomalu padá listí, za oknem začínají plískanice a vítr fučí podzimní písničku. To je ten pravý čas uvařit si výborné keto a nízkosacharidové dýňové latté. Halloweenská varianta neprůstřelné kávy (bullet proof coffee).
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrnek |
1 hrnek |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Dýni hokkaido nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme koření - většinu skořice, hřebíček, muškátový oříšek, zázvor a vanilkový extrakt. Přilijeme cca deci vody. Uvaříme do měkka. Vodu vydusíme. Přilijeme část mléka a tyčovým mixérem nebo blenderem vymixujeme dohladka.
-
Vyšleháme šlehačku. Dýňové pyré smícháme s horkou, velmi silnou kávou, mct nebo kokosovým olejem, polovinou šlehačky a ještě jednou vyšleháme.
Zdobíme šlehačkou a zbytkem mleté skořice. Fajnšmekři mohou okořenit kapičkou kvalitního alkoholu.
Makronutrienty
26%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 541 kJ | 1 264 kJ |
Kalorická hodnota | 129 kcal | 302 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,8 g
1,47 g |
11,2 g
3,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,48 SVJ | 1,12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,4 g
6,09 g |
26,5 g
14,2 g |
Bílkoviny | 1,98 g | 4,63 g |
Sůl | 0,051 g | 0,118 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů