Pumpkin Spice Latte - dýňové kořeněné keto-latté

Jídelní plán

Pumpkin Spice Latte - dýňové kořeněné keto-latté

Pomalu padá listí, za oknem začínají plískanice a vítr fučí podzimní písničku. To je ten pravý čas uvařit si výborné keto a nízkosacharidové dýňové latté. Halloweenská varianta neprůstřelné kávy (bullet proof coffee).

Postup přípravy

  1. Dýni hokkaido nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme koření - většinu skořice, hřebíček, muškátový oříšek, zázvor a vanilkový extrakt. Přilijeme cca deci vody. Uvaříme do měkka. Vodu vydusíme. Přilijeme část mléka a tyčovým mixérem nebo blenderem vymixujeme dohladka.

  2. Vyšleháme šlehačku. Dýňové pyré smícháme s horkou, velmi silnou kávou, mct nebo kokosovým olejem, polovinou šlehačky a ještě jednou vyšleháme.

    Zdobíme šlehačkou a zbytkem mleté skořice. Fajnšmekři mohou okořenit kapičkou kvalitního alkoholu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte