Pudinkove dortiky

The Peckish Girl

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Pudinkove dortiky

Protoze se snazim mlecne vyrobky omezovat, pouzivam mandlove mleko. Pudink lze ale samozrejme udelat i z mleka klasickeho, v tom pripade jen doporucim snizit davku zelatiny, protoze vajecne zloutky v normalnim mlece vice zhoustnou.

Postup přípravy

  1. V mise smichejte mlete mandle, sladidlo, koreni a mandlove mleko. Zlehka primichejte snih z vajecnych bilku. Smes nalijte do ctyr vymazanych dortovych formicek na peceni o prumeru cca 10 cm a pecte na 180 °C po dobu 10 minut. Vyndejte z trouby a nechte ve formickach vychladnout.

  2. Mezitim si pripravte pudink. Odeberte 1/2 hrnku mandloveho mleka stranou a lehce ho zahrejte (nemelo by se varit). V teplem mlece metlou peclive rozmichejte praskovou zelatinu a nechte alespon 10 minut stranou. Mezitim smichejte zbyle dva hrnky mleka se sladidlem a vanilkou a postupne zahrivejte tesne pod bod varu. Do horkeho mleka postupne vmichejte vajecne zloutky a za staleho michani varte dalsich 5 minut. Pokud mleko zacne probublavat i behem michani, snizte teplotu a predevsim neprestavejte michat nebo budete mit z pudinku michana vejce

  3. Po peti minutach odstavte a vmichejte mleko s zelatinou. Nechte pudink vychladnout na pokojovou teplotu (cca 40 minut) a pote nalejte do formicek s upecenym testem. Ozdobte dortiky jahodami ci jinym ovocem a nechte v lednici ztuhnout na alespon 2 hodiny.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte