PUDINKOVÁ PĚNA - nízkosacharidová

Mirka Litvanová

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

PUDINKOVÁ PĚNA - nízkosacharidová

Zapomeňte na klasický puding z pytlíku a zkuste tuhle vynikající low carb(LC)verzi. Nízkosacharidový puding dělám kdykoliv mi zbydou žloutky. Je bez cukru, škrobu a je opravdu dobrý.

Postup přípravy

  1. V kastrůlku rozehřát máslo, žloutky, vanilkové aroma a případně sladidlo. Míchat, dokud se máslo nerozpustí a vše se spojí do kompaktní husté hmoty (nesmí se vařit!). Smetanu na šlehání vyšlehat do husté šlehačky a přidat k máslu se žloutky. Za stálého mírného míchání přivedeme pudink do hustší podoby. Delší dobu trvá, než to začne houstnout, ale pak je to rychle

  2. Odstavit, nalít do skleniček a nechat v lednici vychladnout. Ozdobit dle nálady

  3. Doporučuji dělat alespoň ze 6 :-D, jinak toho budete mít málo :-P. Pokud chcete, aby vám ovoce nepropadlo, nechte opravdu stuhnout do druhého dne (nebo dejte do mrazáku na 3 hodiny, to dělám já). Vždycky nahážu nějaké hned a pak zdobím ...

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte