Zapomeňte na klasický puding z pytlíku a zkuste tuhle vynikající low carb(LC)verzi. Nízkosacharidový puding dělám kdykoliv mi zbydou žloutky. Je bez cukru, škrobu a je opravdu dobrý.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Pudink | |
---|---|
50 g |
50 g |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
1 ml |
1 ml |
Na ozdobu | |
2 hrsti |
2 hrsti |
Postup přípravy
-
V kastrůlku rozehřát máslo, žloutky, vanilkové aroma a případně sladidlo. Míchat, dokud se máslo nerozpustí a vše se spojí do kompaktní husté hmoty (nesmí se vařit!). Smetanu na šlehání vyšlehat do husté šlehačky a přidat k máslu se žloutky. Za stálého mírného míchání přivedeme pudink do hustší podoby. Delší dobu trvá, než to začne houstnout, ale pak je to rychle
-
Odstavit, nalít do skleniček a nechat v lednici vychladnout. Ozdobit dle nálady
-
Doporučuji dělat alespoň ze 6 :-D, jinak toho budete mít málo :-P. Pokud chcete, aby vám ovoce nepropadlo, nechte opravdu stuhnout do druhého dne (nebo dejte do mrazáku na 3 hodiny, to dělám já). Vždycky nahážu nějaké hned a pak zdobím ...
Makronutrienty
18%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 087 kJ | 900 kJ |
Kalorická hodnota | 260 kcal | 215 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,34 g
1,1 g |
5,25 g
0,908 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,634 SVJ | 0,525 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,5 g
14,8 g |
21,1 g
12,3 g |
Bílkoviny | 3,03 g | 2,51 g |
Sůl | 0,051 g | 0,042 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů