Pudink z podmáslí

Zelená fazolka

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Pudink z podmáslí

Honí vás stejně jako mě chuť na něco sladkého, ale neradi byste si svou postavu zkazili zmrzlinou nebo zákuskem. Pak jsem pro vás připravila dezert na způsob panna cotty. Oproti ní je však velmi lehký a nemusíte se bát ani přílišného množství tuku ze smetany nebo vajíček a ani velkého množství cukru, protože je pudink doslazen jen jednou lžičkou medu. Navíc můžete využít sezónního ovoce, což jsou pro toto období maliny, jahody, borůvky, nektarinky nebo broskve.

Postup přípravy

  1. Do kastrůlku dejte plátek želatiny a vody a lehce ohřát (nevařit!).

  2. Přidejte lžičku medu. Postupně za stálého míchání přilívejte podmáslí, aby se želatina nesrazila.

  3. Směs nalijte do skleničky a nechte (nejlépe přes noc) vychladit.

  4. Pudink ozdobte vychladlými malinami, které svařte se lžičkou cukru a trochou vody.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte