Pudink z Černého Rybízu a Lněného Semínka

Hana Štipák

Nejjednodušší věci bývají ty nejlepší. To se přesně hodí i pro tento pudink z černého rybízu a lněného semínka. Když se podívám, co klasický pundink v sobě má za složení, tak si něco takového s radostí odpustím. Není v tom ani špetka dobrého, co by mohlo méme tělu prospět. Přitom vytvořit si domácí pudink, který navíc nemusíš ani vařit, je jednoduché jak facka.

Pudink z Černého Rybízu a Lněného Semínka

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
lněné semínko 4 lžíce
rybíz černý 150 g
jablka 0,5 kusu
voda 50 ml

Postup přípravy

  1. Do vysoké mixovací nádoby si nasypej lněné semínko a rozmixuj jej. Přidej k němu černý rybíz, jablko pokud chceš, vodu a vše společně rozmixuj na požadovanou hustotu. Je potřeba počítat s tím, že lněné semínko ještě nabobtná a vytvoří gel. Proto jestli je konzistence moc hustá, tak přidej ještě trochu vody navíc.

  2. Směr přemísti do skleniček nebo misek, ve kterých chceš pudink dozdobovat a nechej chvilku odležet v lednici. Po cca 1o minutách vyndej a dozdob domácí šlehačkou od kraviček pasených na trávě, celým rybízem nebo jiným ovocem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů