Pudink z Černého Rybízu a Lněného Semínka
Nejjednodušší věci bývají ty nejlepší. To se přesně hodí i pro tento pudink z černého rybízu a lněného semínka. Když se podívám, co klasický pundink v sobě má za složení, tak si něco takového s radostí odpustím. Není v tom ani špetka dobrého, co by mohlo méme tělu prospět. Přitom vytvořit si domácí pudink, který navíc nemusíš ani vařit, je jednoduché jak facka.
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Fitness recepty
- Lchf, low carb
- Oslava
- Paleo
- Primal
- Rostlinný původ
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
lněné semínko | 4 lžíce |
rybíz černý | 150 g |
jablka | 0,5 kusu |
voda | 50 ml |
Postup přípravy
-
Do vysoké mixovací nádoby si nasypej lněné semínko a rozmixuj jej. Přidej k němu černý rybíz, jablko pokud chceš, vodu a vše společně rozmixuj na požadovanou hustotu. Je potřeba počítat s tím, že lněné semínko ještě nabobtná a vytvoří gel. Proto jestli je konzistence moc hustá, tak přidej ještě trochu vody navíc.
-
Směr přemísti do skleniček nebo misek, ve kterých chceš pudink dozdobovat a nechej chvilku odležet v lednici. Po cca 1o minutách vyndej a dozdob domácí šlehačkou od kraviček pasených na trávě, celým rybízem nebo jiným ovocem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů