Pudink s levandulovým tvarohem
- 30m
- 5 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
zimolez kamčatský - kamčatské borůvky | 200 g |
puding s příchutí vanilky, prášek | 1 hrnek |
mléko nízkotučné, odstředěné | 500 ml |
tvaroh měkký nízkotučný | 1 kus |
cukr moučka | 1 lžíce |
levandule lékařská, květy | 10 g |
citrón | 0,5 kusu |
želé cukrárenské s ovocnou příchutí | 10 g |
šlehačka ve spreji rostlinná | 100 g |
Postup přípravy
-
Pudink uvaříme podle návodu, nalijeme do vysokých sklenic a necháme vychladnout.
-
Na vychladlý pudink nasypeme čerstvý zimolez.
-
Podle návodu uvaříme želatinu a nalijeme ji na ovoce. Necháme vychladit v ledničce až ztuhne. Trvá to přibližně 1 – 1,5 hodiny.
-
Tvaroh rozmícháme s cukrem, citronovou kůrou a s květy levandule.
-
Tvaroh navrstvíme na ztuhlou želatinu a pro ozdobu ještě posypeme levandulí. Ozdobíme šlehačkou a větvičkou máty.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů