Pudink s levandulovým tvarohem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Pudink s levandulovým tvarohem

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
zimolez kamčatský - kamčatské borůvky 200 g
puding s příchutí vanilky, prášek 1 hrnek
mléko nízkotučné, odstředěné 500 ml
tvaroh měkký nízkotučný 1 kus
cukr moučka 1 lžíce
levandule lékařská, květy 10 g
citrón 0,5 kusu
želé cukrárenské s ovocnou příchutí 10 g
šlehačka ve spreji rostlinná 100 g

Postup přípravy

  1. Pudink uvaříme podle návodu, nalijeme do vysokých sklenic a necháme vychladnout.

  2. Na vychladlý pudink nasypeme čerstvý zimolez.

  3. Podle návodu uvaříme želatinu a nalijeme ji na ovoce. Necháme vychladit v ledničce až ztuhne. Trvá to přibližně 1 – 1,5 hodiny.

  4. Tvaroh rozmícháme s cukrem, citronovou kůrou a s květy levandule.

  5. Tvaroh navrstvíme na ztuhlou želatinu a pro ozdobu ještě posypeme levandulí. Ozdobíme šlehačkou a větvičkou máty.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů