- 30m
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Pudink | |
---|---|
zimolez kamčatský - kamčatské borůvky 200 g |
200 g |
puding s příchutí vanilky, prášek 1 hrnek |
1 hrnek |
500 ml |
500 ml |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
10 g |
10 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Želé | |
želé cukrárenské s ovocnou příchutí 10 g |
10 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Pudink uvaříme podle návodu, nalijeme do vysokých sklenic a necháme vychladnout.
-
Na vychladlý pudink nasypeme čerstvý zimolez.
-
Podle návodu uvaříme želatinu a nalijeme ji na ovoce. Necháme vychladit v ledničce až ztuhne. Trvá to přibližně 1 – 1,5 hodiny.
-
Tvaroh rozmícháme s cukrem, citronovou kůrou a s květy levandule.
-
Tvaroh navrstvíme na ztuhlou želatinu a pro ozdobu ještě posypeme levandulí.
Ozdobíme šlehačkou a větvičkou máty.
Makronutrienty
66%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 412 kJ | 745 kJ |
Kalorická hodnota | 98,5 kcal | 178 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,9 g
3,68 g |
26,9 g
6,64 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,49 SVJ | 2,69 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,28 g
1,06 g |
2,32 g
1,92 g |
Bílkoviny | 6,47 g | 11,7 g |
Sůl | 0,086 g | 0,156 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů