Pstruh po florentýnsku

Jídelní plán

Zase jiný pstruh...

Pstruh po florentýnsku

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
slanina anglická 100 g
cibule 1 kus
špenát, čerstvé listy 400 g
česnek stroužky 3 kusy
pstruh 2 kusy
kořenicí směs na ryby 1 lžíce
máslo 2 lžíce
sůl 1 lžička
ledový salát 0,5 kusu
zakysaná smetana 100 g
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Na suché pánvi opečeme na proužky nakrájenou slaninu, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Česnek nasekáme na tenké plátky a vložíme do pánve ke slanině s cibulí. Necháme asi minutu restovat. Následně přidáme listový špenát - spařila jsem jej horkou vodou, ochutíme solí a pepřem a 2-3 minutky opékáme. Takto připravenou špenátovou směsí vyložíme dno zapékací formy.

  2. Pstruhy očistíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Pak utřeme, osolíme, okořeníme. Na másle orestujeme z každé strany 3 minuty.

  3. Položíme do zapékací misky na lůžko ze špenátu. Dáme péct na půl hodiny na 200°C.

  4. Podáváme se salátem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů