Pstruh po florentýnsku
Zase jiný pstruh...
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
slanina anglická | 100 g |
cibule | 1 kus |
špenát, čerstvé listy | 400 g |
česnek stroužky | 3 kusy |
pstruh | 2 kusy |
kořenicí směs na ryby | 1 lžíce |
máslo | 2 lžíce |
sůl | 1 lžička |
ledový salát | 0,5 kusu |
zakysaná smetana | 100 g |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Na suché pánvi opečeme na proužky nakrájenou slaninu, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Česnek nasekáme na tenké plátky a vložíme do pánve ke slanině s cibulí. Necháme asi minutu restovat. Následně přidáme listový špenát - spařila jsem jej horkou vodou, ochutíme solí a pepřem a 2-3 minutky opékáme. Takto připravenou špenátovou směsí vyložíme dno zapékací formy.
-
Pstruhy očistíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Pak utřeme, osolíme, okořeníme. Na másle orestujeme z každé strany 3 minuty.
-
Položíme do zapékací misky na lůžko ze špenátu. Dáme péct na půl hodiny na 200°C.
-
Podáváme se salátem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů